Steely Dan - The Very Best Of Steely Dan

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Eurovision 2013

Αγάθωνας

Και ο Αγάθωνας Ιακωβιδης, ο ρεμπέτης, εγινε σταρ την τηλεόρασης, και μάλιστα, ποιας τηλεόρασης? Της Eurovision !! Το ευρωπαϊκο show της κακιάς ώρας, για αυτους και αυτες που βλεπουν τον Σουελιμάν τον Μεγαλοπρεπή.  
Ruslana, Ουκρανία 2004

Απο χρόνο σε χρόνο το επίπεδο της Eurovision κατεβαινει, πρεπει να εχει φτασει στο μηδεν και εχει αρχισει να μετράει αρνητικά. -1, -2, -3 κλπ. Υπηρξε μια εποχή που η Eurovision εβγαλε καλά ονόματα (Abba) αλλά το 99% των τραγουδιστων τους εχουμε ξεχάσει - εκτος αν ηταν κανενας/καμμια τραγουδιστρια μου την θυμομαστε για διάφορους άλλους λόγους εκτος απο την φωνη της. Ruslana, ας πούμε

Η γιά την γελοιότητά τους (Jedward) 


JEdward
Και εχουμε φτάσει στο σημείο που "πρέπει" ο κάθε λαός, να ψηφίζει το τραγουδι του. Και επειδή αυτό δεν γίνεται λόγω κανονισμων της Eurovision (δεν μπορεις να ψηφιζεις το τραγουδι σου), τότε ψηφιζουμε τον κολλητό μας. Η Ελλαδα την Κυπρο, και η Κυπρος την Ελλάδα. Ελα ομως που οι Ελληνες του εξωτερικου μπορουν να ψηφιζουν το τραγούδι της Ελλάδας, άσχετα αν αυτό ειναι καλό ή οχι. Και μάλιστα πρέπει να το κάνουν, γιατι αν δεν το κανουν θεωρουνται οτι δεν βοηθανε ... ποιόν; Την τηλεφωνική εταιρεία που θησαυριζει με τα τηλεφωνηματα που χρεώνονται €1 το τηλεφωνημα; Την Ελλάδα, αν βγεί πρώτο το τραγουδι μας; Το είδαμε κι'αυτό. Βγηκε η Παπαριζου πρώτη το 2005 και ασχολουμασταν με την Eurovision ολο τον Απρίλιο και Μάιο του 2006. 

Εδω στην Ιρλανδία που βρίσκομαι τώρα, πρέπει σώνει και καλά να ψηφισουμε Αγαθωνα και Κόζα Μόστρα, κατι παιδιά που δεν τα ξερει ούτε η μάνα τους, και θα τους ξεχάσουν όλοι τον Ιουνιο, 2 βδομάδες μετά απο το πανηγύρι. Και πρέπει να στείλουμε emails στον κόσμο μήπως και το ξεχάσουν, να στείλουμε emails και στους Ιρλανδούς να ψηφίσουν Αγαθωνα...λες κα ο κόσμος δεν εχει τίποτα άλλο να κάνει απο το να ακούει Κόζα Μόστρα και να πληρωνει την τηλεφωνική εταιρεία. 

Η πλάκα ειναι οτι ειμαστε υπερηφανοι επειδή βγηκε ο Αγάθωνας στην Eurovision με τον μπαγλαμά του, για να δει ο κόσμος όλος τι εστί μπαγλαμάς και μπαγλαμαδάκι. Και το μεταφραζουν το "ρεμπέτικο" Αγγλιστί σαν Blues της Ελλαδας. Φαντασου δηλαδή, τον B.B King να εβγαινε στην Eurovision. Ή σε κατι αντιστοιχο πανηγυρι στην Αμερική. 

Δεν με νοιάζει τι θα κάνει στην Ελλάδα αύριο στον τελικό, ουτε με νοιαζει αν θα βγει πρωτος ή τελευταιος ο Αγαθωνας με τους Κοζα Μοστρα του, αλλά στα σίγουρα, τα κόκκαλα των ρεμπετιδων θα τρίζουν στους τάφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: